Ny i barnehagen

Når et barn begynner i barnehagen er fokuset vårt omsorg og trygghet. Både barn, foreldre og ansatte skal bli kjent med hverandre og bli trygge på hverandre. For å få til det jobber vi for å få et nært og godt samarbeid mellom hjemmet og barnehagen. Vi mener at trygge foreldre gir trygge barn, og er derfor opptatt av at alle skal ha en god opplevelse av å levere fra seg i barnehagen og at barna skal bli trygge på å være hos oss!

Vi pleier å ha hovedtilvenningen over 3 dager, men vi ser an barnet og barnets behov.

Den første dagen kommer dere fra 9 til 11-12 tiden. Dere er med og spiser frokost, før vi leker litt inne. Vi deler opp barnegruppa så dere får en rolig start. Dersom dere fortsatt er her når vi spiser yoghurt og frukt i 11.30 tiden er dere med på dette måltidet også.

Dag 2 kommer dere også i 9 tiden. Vi spiser frokost, også ser vi an om dere blir med ut eller om vi tar en rolig dag til inne. Dersom alt går fint sender vi mamma eller pappa avgårde en liten tur, så barnet kan være her alene. Som regel kommer mamme eller pappa tilbake etter 1-2 timer, og barnet blir med hjem.

Dag 3 kommer dere også i 9 tiden. Mamma eller pappa blir med inn en liten tur, men så sender vi de avgårde igjen. I dag skal barnet prøve å sove i barnehagen (dersom det er et sovebarn). Vi leker inne eller ute, spiser litt frukt og evt. youghurt, før vi prøver å legge barnet. Dersom barnet ikke roer seg ringer vi mamma eller pappa, så kan de komme å hjelpe oss. Dersom barnet sovner ringer vi og avtaler når dere skal hente – som regel ringer vi igjen når barnet er våkent så dere kan hente da.

Vi ser hele tiden an barnet og barnets behov. Noen barn har behov for flere dager med tilvenning, mens for andre holder det med 2 dager.